sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Koirasalmen ympäristössä

Ajattelin tehdä tällaisen luontoon liittyvän jutun tähän väliin, koska en sellaista ole pitkään aikaan tehnyt. Kaikki kuvat on Salamajärven kansallispuistosta Koirasalmen luontotuvan lähiympäristöstä. Koirasalmella olemme aina majoittuneet niillä viikoilla, kun luokan kanssa olemme sielä olleet opintoretkellä, eli aina syksyllä ja kevättalvella. Nyt kun itselläni on kaikki lähijaksot käytynä, niin takana on neljä kertaa retkeilyä näissä maisemissa (ja onneksi lisää on tulossa, luokan kanssa tai ilman). Kahdesti olen siis viettänyt Koirasalmella syksyisen viikon syyskuussa, ja kahdesti maaliskuussa. Paikasta on siis tullut tärkeä ja rakas, vaikka sielunmaisemani onkin sellaista jylhempää maastoa.


Viimeinen Koirasalmiviikko oli viimeviikolla, ja maanantaina sinne satoi lumet (^kuvassa) ja pysyivät koko sen ajan kun sielä olimme, eli perjantaina kun aamusta lähdimme, niin satoi vettä. Aina sielä on jotenkin säät suosineet meitä :) Jäätähän oli vielä paksustikin, n. 40 cm. 

Ensimmäisen vuoden Salamajärvi-reissut ovatkin sellaisia stressivapaita, toisena vuotena on syksyn viikolla syysretkinäyttö ja talviviikolla talviretkinäyttö läpi vedettävänä. Ohjeena meillä noissa näytöissä on, että kesto 3-4 tuntia ja talviretkellä mielellään tehdään välillä nuotio. Matkan pituuskin oli jotenkin säädetty, en nyt tarkkaan muista, ja on näyttöihin muitakin ohjeita. Kuvat ovat viikolta 10 (2014).


^Hieman Koirasalmen luontotuvasta (ei ole sitten mikään maksettu mainos). Vanha savottakämppä on ihan hiljan remontoitu tosi viihtyisäksi, mm. lattiat maalattu, maalämpö lisätty, takka uusittu, uusi liesi, alakerran suihkutilat ja vessat uusittu, ulos on rakennettu retkeilijöiden koirille kopit ja häkit, rantasaunan terassi ja rappuset uusittu ja varmaan muutakin. 


^Käytimme vaellussauvoja retkillä, uusi kokemus sekin.


^Rantasaunan uusittu terassi ja rappuset. Avanto tehtiin, ja kansi sille olikin jo valmiina. Kävin avannossa kolmesti.


^Pystytimme telttasaunan pienen Koirajärven jäälle rantaan. Tämän vieressä oli toinen avanto, jossa en käynyt. Olihan tuo kokemus, mutta sanotaanko vaikka näin, että en tykännyt kun villasukat kastuivat ja tuli jalkoihin kylmä, ja muuenkin oli vähän vilpoista, vaikka sielä saikin löylyt otettua. 


^Telttasaunan kiuas. Noihin sivuritilälaatikoihin haettiin oikeat kiuaskivet.


^Teeren jäljet. Lähti lentoon kun kuuli ryhmän lähestyvän.


^Tuore hirven jälki.


^Kolokelo.


^Minkin jäljet meidän näyttöreitin varrella.


^Takaisin tultiin pitkin isoa Koirajärveä saarien kautta, tässä menossa kohti Teerisaarta, jossa on nuotiopaikka. Kuva siis talviretkinäytöstä.


^Teimme tulet lämmikkeeksi ja pysähdyimme evästämään. Samalla ryhmäläisten tehtävänä oli veistellä vaellussauvojaan, ja sitten vihimme ne nuotion tulessa. Jokainen sai keksiä sauvalleen nimen. 


^Näädän pissa. "Jouduttiin" haistamaan sitä, se haisi ihan kalanmaksaöljyltä! :DD


^Tuosta tuohon suuntaan.

Täytyy varmaan tehdä vielä syyspostaus erikseen. Tai ehkä jopa kesäpostaus, jos joskus pääsen sinne siihen aikaan, kun suokasvit kukkivat :)

P.S. Korjailen taas kirjoitusvirheitä sitämukaa kun niitä huomaan, jos huomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti