sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Haasteellista, päivä 1

AAMU - NAAMA - HIUKSET - RUOKA - TÄRKEINTÄ - PÄIVÄ - ILTA - PÄIVÄN KUVA.
+ Sinun täytyy kertoa päiväsi kohokohdat ja kuulumiset.

Tänään oli sellainen hidas ja mukava sunnuntai. Viikonloput menee minulla yleensä lepäämiseen, ellei ole jotakin erityistä menoa tai tapahtumaa. En siis harrasta baarittelua tms. juuri koskaan.

Tämä viimeinen kouluviikko meni Salamajärven kansallispuistossa Koirasalmeella ja sen lähistöllä retkeillessä, ja luontotuvalla yöpyen. Hienoksi oli remontoitu koko paikka. Retkeilijöiden koirillekin oli tehty pihalle kopit ja ulkotarhat.
Tämä viikko ei ollut fyysisesti niin raskas kuin kolme edellistä kertaa, mutta henkisesti oli. Osaksi tähän oli syynä viimeinen näyttö, joka oli talviretkinäyttö. Olipa "hauskaa, mukavaa ja helppoa" tehdä talviretkinäyttöä, kun säät vaihtelivat koko ajan silloin kun näyttöä olisi pitänyt suunnitella ennen kouluviikkoa. Saatiin siitä kuitenkin ihan mukava retki koottua kasaan, ja luntakin oli vähän koko viikon (maanantaista torstaihin). Tällaisen aasinsillan kautta päästäänkin rauhalliseen viikonloppuuni, kun olen lepäillyt retkiviikkoväsymystäni pois.

AAMU

Vapaapäivien ja viikonloppujen aamut alkaa kissojen kanssa heräilyllä. Yleensä ensimmäisenä avaan niille leveän tuuletusikkunan, josta kisut tykkäävät kytätä lintuja. Tänään lintujenkatselun jälkeen Vauliina (~6kk) yritti lutkuttaa Villiinan (~7v), nisää. Yleensä Villiina ei anna sen lutkuttaa, vaan näykkäisee vähän Vauliinaa korvasta, jolloin pentu lopettaa ja tyytyy makoilemaan mahdollisimman lähellä Villiinaa, vaikka osittain sen päällä. 

NAAMA & HIUKSET

Tämä on kaikkein vaikeinta koko haasteessa; julkaista kuva itsestäni niin, että minut siitä tunnistaa. No, josko siihen tottuisi. Hiukset on ihan luomut eli värjäämättömät. Hiusväriallergian takia en ole vuosiin värjännyt hiuksiani, vaikka täytyy myöntää, että kyllästyttää, vaikka tykkäänkin omasta hiusväristäni. Joskus tekisi mieli kokeilla jotakin luonnonväriä. Naama ei ole luonnontilassa. Saa nähdä tuleeko sellaista päivää haasteen aikana, että olisin meikittä kuvassa.

RUOKA

Tänään ruokana oli rosmariini-lohkoperunoita ja kookoskanaa. Paistan maustamattomat broilerisuikaleet pannulla, lisään sipulia ja valkosipulia, kurkumaa, vähän mustapippurirouhetta, ruohosipulia ja yrttimaustesekoitusta, haudutan kookosmaidossa ja lisään lopuksi vielä tuoretta inkivääriä. Paistamiseen vähän kirnuvoita ja avokadoöljyä. Lisukkeena tomaattia ja raejuustoa. Kaikki muu luomua, paitsi lohkoperunat, kirnuvoi ja mustapippurirouhe. Olen koittanut ostaa kaiken luomuna niin paljon kuin mihin raha riittävät (ja vähän ylikin).

TÄRKEINTÄ

Tärkeintä minulle ovat kyllä ihmiseni; jälkikasvu, sukulaiset, ystävät ja kaverit. Jätän heidät tämän blogin ulkopuolelle. Yksi tärkeimmistä asioista on liikkuminen luonnossa, ylipäätään itseni liikkeelle saaminen, joka on kauan ollut todella vaikeaa. Nyt oli kuitenkin päästävä hetkeksi metsään, ihan yksin ja rauhassa, omaan tahtiin. Lähimetsässäni ei tule kunnolla sellaista metsässä-fiilistä, koska autotiet ovat niin lähellä, että liikenteen äänet kuuluvat hyvin. 

PÄIVÄ

Metsälenkillä. Päivääni kuului lyhyehkö lenkki metsässä ja pururadalla, kaupassa käynti ja ruuan valmistus. 

ILTA

Illat menee usein koneen äärellä, tällä kertaa on kissutkin mukana. Vauliina makoilee hiirikäteni päällä, Villiina taustalla pötköttelee.

PÄIVÄN KUVA

Valitsin tämän päivän kuvaksi, koska olen aloittanut syömään terveellisemmin ja puhtaammin (paljon luomua ja lähiruokaa, vähemmän sokeria ja viljoja), vaikka tämä viikko ei oikein ollutkaan sieltä terveellisimmästä päästä syömisien suhteen. Söin paljon karkkia ja herkkuja, mutta reissussa se on ok. Nyt taas koitan vähentää sokerin käyttöä ja suosia luomuaineksia ruuanlaitossa. Toivottavasti painokin lähtee laskusuuntaan, kun saan itseni liikkeelle useammin ja syötyä terveellisemmin. 
Ihoni ainakin voi tällä hetkellä paremmin kuin talvella, vaikka olen joutunut käyttämään myös kortisonivoidetta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti