torstai 1. elokuuta 2013

Lughnasadh

Lughnasadh (Lammas) on sadonkorjuun alkamisen sapatti, ja sitä vietetään 1.8. Itse vietin sitä etukäteen tällä viikolla käymällä parina päivänä poimimassa marjoja ja sieniä. En ole oikein sieni-ihmisiä, mutta olen päättänyt alkaa opettelemaan sienien tunnistusta, ja ainakin kantarellit ja suppilovahverot päätynevät lautaselle, mikäli suppiksia löytyy, sitten kun niiden aika on. Toistaiseksi olen oppinut tunnistamaan kantarellin, ja sen miten ne maassa kasvavat. Olen jopa syönyt löydökseni :D

Mustikoita olisi löytynyt, mutta joku oli jo ehtinyt keräämään sen metsäalueen lähes tyhjäksi. Juuri ja juuri smoothien yhdeksi osaseksi löytyi. Muita osia olivat juolukat, variksenmarjat eli kaarnikat, mustat ja punaiset viinimarjat, vadelmat, karviaiset ja pari mansikkaakin vielä löytyi. Sekoittelin banaanin, vaniljajugurtin ja maidon kanssa näistä makoisat marjasmoothiet ystäväni kanssa.

Pakastimentäytettä on tullut lähinnä mustista viinimarjoista, hieman on villivadelmiakin. Joku hyvä mustikkapaikka täytyisi vielä löytää, ennekuin aika on ohi. Raparperiakin olen saanut jonkinverran. En valitettavasti omista hyötykasvipuutarhaa, mutta ehkä joskus.

Villivadelmia

Kantarelleja

Pikkuinen tammen taimi metsässä

Lughnasadhia voi viettää marjassa, sienessä, tai vaikka leipomalla leipää ja muistelemalla kesää (vaikka se ei vielä ohi olekaan) ja siirtämällä ajatuksia jo tulevan syksyn puuhiin ja satoihin, polttaa kynttilää. Täällä osassa Suomea sataa, joten päivä menee varmaan lueskellessa ja koulutehtävien parissa. Monilla (itselläni myös) alkaa /jatkuu pian koulu. En malttaisi millään odottaa, vaikka toisaalta tykkään lomaillakin. 

Tunnelmallista Lughnasadhia /Lammasta! :)


4 kommenttia:

  1. Kiitoksia, kuin myös. Nuotion äärellä lomalaisen o/ ilta mukavasti muuttuu yöksi. Päivä menikin sivuston parissa, joten ajatukset olivat jo valmiiksi "syvällisemmissä" pohdinnoissa. Taidampa mennä jatkamaan, vaikkevat nämä pohdinnat taida valmiiksi tulla. :) Mukavia syksyyn siirtymisen hetkiä.
    ~~uQ~~*

    VastaaPoista
  2. Onnea sivuston hiomiseen, toivottavasti ihmiset jaksaisivat rekkautua keskustelemaan :)

    VastaaPoista
  3. Onnea ei varmaan koskaan voi olla liikaa, kiitos. Toivokaamme, että uteliaisuus voittaa laiskuuden. :)
    ~~uQ~~*

    VastaaPoista