Ohje:
1 l kuusen- tai männynkerkkiä
2 l vettä
4 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
Liota kerkkiä yön yli runsaassa vedessä (niin, että peittyvät reippaasti).
Seuraavana päivänä siivilöi kerkät ja laita keittymään kahteen litraan vettä. Keittele 1-2 h miedolla lämmöllä. Siivilöi ja ota keitinvesi talteen, siitä valmistuu siirappi.
Laita keitinvesi kattilaan (pitäisi olla suunnilleen litran verran) ja lisää sokerit. Keittele vielä 1-2 h ilman kantta, kunnes liemi on tummaa/punertavaa ja siirappimaista (ei ihan hirveän paksua). Jos haluat juoksevampaa siirappia, lyhennä keittoaikaa.
Muista,että jos valmistat suuren määrän kerralla, keittoaikakin pitenee huomattavasti, terveisin koko päivän siirappia keitellyt.. :D
On sielä pieniä kerkkiäkin, isojen alla |
Yön yli likoamassa, kansi päällä |
Kerkkien keittoliemi valmiina keiteltäväksi |
Valmis, pullotettu kerkkäsiirappi |
Tällä ohjeella tulee hyvä siirappi (tosin omaan makuun vähän liian makeaa, mutta siirappia kun on niin...)
Maistunut on, kuten kuvasta näkyy, pullokin oli täynnä siirappia. Oikein hyvää ainakin vaniljajäätelön kanssa, sopii varmasti myös lettujen päälle ja muihin jälkiruokiin.
Varmasti tulee kokeiltua tuota ohjetta ensi keväänä, kiitos :)
VastaaPoistaEipä kestä, antaa hyvän kiertää :)
VastaaPoista