torstai 18. heinäkuuta 2013

Kolminkertaisuuden laista

Yksi niistä syistä, etten pidä itseäni wiccana on se, että minulla on suuria vaikeuksia uskoa tuohon kolminkertaisuuden lakiin, joka on yksi wiccalaisuuden peruspilareita. Ei tarvitse kuin katsoa maailmaa huomatakseen kuinka epäreilusti se toimii. En toki tiedä edes omien lähimpien ihmisteni kaikkia tekemisiä, tekemättä jättämisiä ja ajatuksia, puhumattakaan tuntemattomista ihmisistä. Jos kaikki hyvä, mitä tekee palautuu kolminkertaisena, tuntuu ettei tuo asia pidä itseni kohdalla lainkaan paikkansa. Voihan se olla toki niinkin, että olen liian lähellä nähdäkseni omia ajatuksiani ja tekojani, mutta usein mietin, että kuinka viiveellä se kaikki positiivinen palautuu? Vai onko esim. ajatuksissani niin paljon enemmän negatiivisuutta, kun usein tuntuu siltä, ettei asiat suju. Ja toisaalta taas joillakin ei-niin-mukavilla tyypeillä näyttää sujuvan kaikki kovin mutkattomasti. Tiedostan kyllä senkin, ettei kaikki ole välttämättä sitä miltä päällepäin näyttää.Tulen silloin tällöin  miettineeksi tuota kolminkertaisen paluun lakia, enkä kyllä pysty sitä allekirjoittamaan. En tietenkään tiedä sitäkään, kannanko mukanani jotakin karmallista velkaa edellisistä elämistä, mutta en oikein tiedä uskonko edes sellaisen olemassaoloon. Kai täytyisi jotenkin tutkia edellisiä elämiä, että koko ajatus karmastakin selkiytyisi. Olen kuitenkin taipuvainen uskomaan henkimaailmaan ja sielun syntymiseen uudelleen kehittyäkseen korkeammalle tasolle. En siis usko mihinkään kesämaahan tai keijumaahan, vaan henkimaailmaan, jossa elämien välillä sielu opiskelee ihan kuten täällä maan päälläkin (hieman eri asioita kylläkin). Edit: toki opiskelee samoja asioita mitä täällä maan päälläkin, mutta henkisen kehittymisen opiskelua tässä tarkoitan, ymmärsitte varmaan, mutta halusin kuitenkin täsmentää.


Saattaahan se olla niinkin, että kun oma oppimiseni magian parissa etenee, opin hahmottamaan asioita paremmin, ja huomaamaan selkeämmin omat ajatukseni. En tarkoita, että asiat itselläni olisivat jotenkin poikkeuksellisen huonosti, mutta melkein asiassa kuin asiassa tulee usein jonkinlaisia hankaluuksia, viivästymisiä tai peruuntumisia yms. Enkä tarkoita sitäkään, että elämän ja asioitten pitäisi sujua aina mahdollisimman mutkattomasti ja niin kuin minä haluan niiden sujuvan, mutta joskus voisi olla vähän vähemmän kitkaa matkassa, ja enemmän sujuvuutta. Olinkin suuresti yllättynyt, kun ensimmäiset harjoitukset, joita teen sen ITW-kirjan mukaan, sujuivat niin hyvin. Ajattelin etukäteen, että saan yrittää viikkotolkulla enkä sittenkään saa aikaan kummoisempia tuntemuksia, mutta esim. energia tuntuikin heti ensiyrittämällä tosi vahvasti.


Kuinka te muut tulkitsette kolminkertaisuuden lakia? Entä kuinka se toimii mielestänne suhteessa karmaan? Jos karmallista velkaa on paljon, toimiiko koko kolminkertaisuuden laki silloin? Orvokki on ainakin usein hieman pihalla ajatuksineen näiden asioiden äärellä.


6 kommenttia:

  1. Mielestäni karmallisista veloista voi irtautua ymmärtämällä niiden perimmäiset syyt. Se matka jokaisen on tehtävä itse.
    Ja mitä kolminkertaisuuden lakiin tulee, niin jos ajattelet ensin jostain asiasta "positiivisesti" ja sen jälkeen "negatiivisesti", niin haluttua lopputulosta voi olla vaikea saavuttaa. Siinä suhteessa on oltava hyvinkin mustavalkoinen että uskoo koko ajan onnistuvansa. Ja ehkä juuri epäilyksesi asiaa kohtaan estävät sinua näkemästä asiaa.

    VastaaPoista
  2. Ehkä tuo karma-asia tulee tutummaksi noissa Temple of Witchcraft -kirjoissa, ainakin toivon että sitäkin asiaa käsiteltäisiin jossakin kirjassa.

    Saatat olla hyvinkin oikeassa mitä tuohon kolminkertaisuuden lakiin tulee, vaikka en itse usein huomaakaan ajattelevani asioista negatiivisesti. Ainakaan ennen kuin jo jokin tihkasee. Koitan oppia avartamaan näkemyksiäni, mutta ehkä siihenkin saa uutta perspektiiviä noiden harjoitusten (ITW) kautta.

    VastaaPoista
  3. Mä kans mietiskelin, että vedätköhän kuitenkin niin vahvasti ajatuksillasi puoleesi hankaluuksia, että vastoinkäymisesi johtuvat siitä? Mä uskon kolminkertaisuuden lakiin, karmaan ja uudestisyntymiseen ja minusta "they make perfect sense". Jos ei aina osaa vetää johonkin tähän elämän tapahtumaan, niin kyse on todennäköisesti jostain edellisen elämän jutusta. Edelliset elämät selittäisivät aika hyvin sitäkin, miksi joku syntyy Suomeen varakkaaseen perheeseen ja joku tytöksi kehitysmaahan.

    Omassa elämässäni oon aina kokenut, että saan sitä mitä annan eteenpäin. Ja olen myös nähnyt pahan saavan palkkansa (no mä olen rikosjuristi että...). Usko pois, kyllä niin hyvä kuin paha palkitaan, mutta sitä on ulkopuolinen harvoin todistamassa, vaan jokainen tekee ne havainnot itse, jos tekee.

    Sen oon kuitenkin myös havainnut, että mitä positiivisempi ihminen, sitä paremmin sillä menee. Ja vastaavasti, mitä negatiivisempi ihminen, sitä paskemmin on asiat. Tää pätee ihan kaikkiin ihmisiin, joita olen elämäni aikana tavannut.

    Nää on loppuunsa kaikki kuitenkin uskosta kiinni, sillä nämä on asioita, joita ei oikein voi oikeaksi tai vääräksi todistaa. Ainut mitä voi tehdä, on kokeilla muuttaa omaa ajattelutapaansa ja tapaansa toimia ja katsoa mitä seuraa. Mitä jos kokeilisit lähettää jotain eteenpäin ja katsoa oikein tarkasti, tuleeko se takaisin? Esimerkiksi kohteliaisuudella on helppo aloittaa. Jaa kehuja muille ja katso saatko itse takaisin.

    Sitten on pakko mainita, että joskus jossain tuli vastaan väite, että mitä henkisempi ihminen on, sitä nopeampaa se palautuminen on. En tiedä sitten sen todenperäisyyttä. Itse uskoisin, että palautuminen voi tapahtua ihan milloin vain. Välittömästi, ensi viikolla, 10 vuoden päästä, seuraavassa elämässä.

    ~Tuulikki~ (joka ei jaksanut taaskaan kirjautua sisään, mutta joka halusi kommentoida)

    VastaaPoista
  4. Kyllä, tässä on selvästi oppimisen paikka, meinaan oppia tunnistamaan ajatuksiaan, ja muuttamaan niitä heti kun huomaa niiden menevän negatiivisuuden raiteille. En nyt tarkoita, että olisin joku negatiivisyyden keskittymä, mutta ehkä tässä kuitenkin peilistä löytyy vastaus asioihin. Täytyisi ottaa ihan yhdeksi opiskelun osa-alueeksi tuo vetovoiman laki, ellei se tule vastaan tässä kirjasarjan opastuksella opiskelemisessa(ja oletettavasti tuleekin, jossakin muodossa, ja varmaan monessakin kohdin).

    VastaaPoista
  5. Nyt kun lausuin (kirjoitin) julkisesti epäilykseni kolminkertaisuuden lakia kohtaan, niin eteeni "tuotiin" tosielämän varoittava esimerkki tuosta lain toimimisesta. Oikein äärimmäinen ääripää siitä, mihin liiallinen negatiivisuus (ei pelkät ajatukset, vaan myös teot, kaikki) aikanaan johtaa. Eli vaikka itselläni aika ristiriitaiset ajatukset kolminkertaisuuden lain toteutumista kohtaan onkin, niin nyt koen eräiden tapahtumien johdosta, että mulle haluttiin näyttää tuo lain toimiminen niin konkreettisesti, ettei epäilylle jäisi sijaa. Olen yhä surullinen ja järkyttynyt, mutta nyt sitten taas kallistun enemmän sille kannalle, että laki toimii juuri niin kuin se toimii, kolminkertaisena asioiden palauttajana. Haluaisin vielä sanoa, että kyllä laki sinänsä käy ihan hyvin järkeen, itselläni vain aika ajoin on ollut vaikeuksia uskoa siihen, asiat tuntuu välillä niin epäreiluilta, jos ajattelee vaikka omaa lähipiiriä.

    Ja kiitoksia kommenteista. Olen vähän sellainen, että kyseenalaistan asioita, enkä aina heti allekirjoita joitakin juttuja, jos en ole niitä kovin selvästi huomannut/kokenut tai että jopa olisin kokenut itse päinvastaista. Tuo asioiden kyseenalaistaminen on toki ihan hyväkin juttu. Ehkä minulla siksi on niin ristiriitaiset ajatukset kolminkertaisuuden lakia kohtaan, koska en ole osannut pohtia asiaa riittävän monesta näkökulmasta. Oma näkökulmani joihinkin asioihin saattaa olla joskus aika kapeakatseista, näköjään. Terveisin Orvokki ja silmien avaaja (kuka/mikä lieneekään, kiitos hänelle) :)

    VastaaPoista
  6. Tarkennuksena vielä, etten ole surullinen ja järkyttynyt lain toimimisen huomaamisen suhteen, vaan tapauksen, joka toimi silmien avaajana / vahvisti uskoa kolminkertaisuuden lain toimista kohtaan.

    VastaaPoista