sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kesätyö eläimien parissa

Mutta ihan ensiksi, ensimmäinen blogin seuraaja, tervetuloa! :)
Opiskelen itselleni uutta ammattia luontoalalla, ja kevään työssäoppiminen jatkuu vielä hetken aikaa. Tuola esittelyosuudessa kerroinkin jo olevani kovin eläinrakas, ja haaveena onkin ollut työskentely eläinten parissa. Nyt tilaisuuden tullen hainkin harjoittelemaan sellaiseen paikkaan, missä saan olla eläinten kanssa tekemisissä. Olen viihtynyt työssä hyvin, ainut stressaava haittatekijä on aurinkoallergiani, kun hirveässä helteessä täytyy pukeutua pitkähihaisiin ja -lahkeisiin vaatteisiin huiveineen, päähineineen ja aurinkolaseineen, sekä muistaa ja ehtiä laittaa aurinkovoidetta joka välissä. Aurinkovoide ei kuitenkaan estä aurinkoallergiaoireita :(

Työtehtäviini on kuulunut mm. eläinten juomahuoltoa, jätehuoltoa, joskus ruokintaa, kunnon tarkkailua, kesyttämistä ja eläinten tilojen ja asumusten siistimistä. On monia muitakin työtehtäviä, mutta tuossa yleisimmät eläimiin liittyvät työni. Paikka on avoinna vierailijoille, joten työhön kuuluu myös asiakaspalvelua. Tänä kesänä asukkeina on vuohia, lampaita, kaneja, possuja, vasikoita, poneja, koiria, ankkoja, kanoja ja kalkkunoita. Hyvin ollaan tultu tutuiksi eläinten kanssa, ja on mukava huomata, että ne tunnistavat tutuksi tyypiksi, vaikka olin välillä poissa hetken koulussa ja saikulla. Mukava on ollut myös huomata eläinten kasvavan ja muuttuvan rohkeammiksi ja tottuvan käsittelyyn ja hoitajiin.

Tässä vähän työkaverieläimiä:

Ankkavankat

Ankkalammessa

Kalkkunapari

Tipusia ootellaan

Kukko

Osa kanalaumaa


Kiinassa kävin

Mustat karitsat

Possujen päikkärit

Vuohi nauraa


2 kommenttia:

  1. Varmasti ihana työpaikka sinulla!

    VastaaPoista
  2. Kohta harjoittelujakso onkin jo loppu, mutta olen kyllä tykännyt tuosta paikasta, ja varsinkin eläimistä <3 Kova ikävä niitä varmaan tulee.

    VastaaPoista