perjantai 13. kesäkuuta 2014

Aika ladata kiviä ja tehdä kuuvettä

Täysikuu osuu nyt harvinaisesti perjantai 13. päivälle. Vaikka yö on lyhyt, voi kiviä ja kristalleja laittaa latautumaan kuun valoon ulos tai ikkunalle. Nyt saa valmistettua myös asteen verran maagisempaa kuuvettä. Itse vein ladattavat jo viimeyönä ulos, mutta kuuvettä saatan tehdä vielä ensiyönäkin. Kuuvettä voi käyttää vaikka rituaalijuomana, puhdistautumiseen, vesimagiaan, puutarhassa, sitä voi tarjota jumaluuksille ym. Muista hakea ladattavat ajoissa pois, ettei auringonvalo sotke energioita. Itselläni kuuvettä valmistui nyt ruskeisiin lasipulloihin, mutta muunkin väriset lasipullot/-purkit käyvät. Sininen olisi sopivin, mutta ei nyt taida itseltäni ainakaan löytyä. Jos käytät hanavettä ja aiot nauttia vettä sisäisesti, ota huomioon veden säilyvyys ja että säilytät sitä viileässä. Kuuvettä tulee säilyttää suojassa auringonvalolta.



Nyt latauksessa olivat akaattilevyt, koska ne lataavat muita kiviä, labradoriitti, enkelikivi, ruusukvartsit, vuorikristallit ja ametistit. Taitaa mukana olla yksi savukvartsikin. Ametistit latautuvat tuon ametisti-tuikkukynttilän kolossa.


Kuunvaloon ei kannata viedä sellaisia kiviä/kristalleja, jotka ovat energioiltaan sopivampia auringonvalolle. Tällaisesta esimerkkinä vaikkapa sitriini. Itse en ole ihan varma tuosta savukvartsista, täytyisi hankkia kirja kivien maagisista ominaisuuksista.


edit 13.6.2014: lisää kuuvettä


Mitäs olette valmistaneet/ladanneet kuunvalossa, tai aiotte laittaa ensiyöksi? 

7 kommenttia:

  1. Täytyypi itsekin kokeilla kuuveden tekoa (: Olen jättänyt kuun valoon ikkunalaudalle latautumaan vuorikristallia, kuukiviä, akaatteja, ametisteja ja savukvartsin. Ametriinikin on ollut latautumassa, tosin en tiedä onko se sopivampi auringonvalolle. Kesäisin kuun valo ei osu ikkunalaudalleni, joten kivet pitää viedä muualle missä saavat olla kuunvalossa. Ehkä kivet pitäisi laittaa pieniin läpinäkyviin pussuikoihin ja viedä kalliolle puun oksille roikkumaan ja latautumaan. Pihassa jos kiviä pitäisin, joku perheenjäsen voisi ihmetellä mitä ihmettä touhuan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ei haittaa, vaikka kuunvalo ei varsinaisesti osuisikaan kiviin, ne latautuvat siinä ikkunalla silti :) Täällä on onneksi niin tuuheat penasaidat pihalla, että naaurit eivät ihmettele. Tai en niin kauheasti välitä vaikka ihmettelisivätkin. Mutta ymmärrän kyllä, jos jollakin toisella asiat ovat toisin. Mutta niin, voit siis ihan hyvin jättää kivet ja veden latautumaan ikkunalle :)

      Poista
  2. Ihana postaus ja ihanat kuvat. Täällä jäi lautaukset tekemättä kun mulla ei ole parveketta eikä pihaa ja kuun rata on sellainen, että se ei nyt tänne lännessä oleville ikkunoille näyttäydy.

    Mun pitäis kyllä muutenkin aktivoitua rituaalivälineiden ja kivien laataamisessa. Ainakin kiviraukoista on varmaan jo voimat hyvinkin vähissä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ymmärtänyt, ettei kuun kulkuradan tarvitse välttämättä osua esineisiin/muuhun ladattavaan. Omalle pihalleni taitaa osua, johonkin aikaan. Tosin nämä kesäyöt on niin lyhyitä, että nyt en ole ihan 100 % varma.. Ajattelen kuitenkin, että asia hoituu, kun vaan järjestää ladattaville paikan, vaikka sitten ikkunapöydältä. Meillä tosin tuo sisälle jättäminen tarkoittaa nykyisin sitä, että pikkukisu löytää sieltä itselleen mukavia jalkapalloja :D

      Poista
    2. Ja kiitos kehuista :) Eikös vaan ole hieno takapiha, ihan niityttynyt (naapureiden harmiksi) :D Terveisin se kanssaeläjä, joka vihaa taloyhtiön ruohonleikkuria...

      Poista
  3. Todella mielenkiintoinen postaus :) Vaikka olen vasta 13.v olen etsinyt tietoa wiccasta jo reilu vuoden. Osaatko sanoa kauan sinulla on mennut wiccan harjoituksessa vai oletko syntymästä asti ollut wicca? :)

    VastaaPoista
  4. Hei! Wicca on uskonto, joten en ole syntyessäni wiccalainen ollut. Wiccaan ei liitetä ketään syntyessään, eikä käännytystä harjoiteta, joten ihminen itse tekee päätöksen uskonnon harjoittamisesta. Tätä edeltää perinteisesti vuoden ja yhden päivän wiccan asioiden opiskelu, mutta opiskelu sinänsä wiccassa tai noituudessa ei lopu koskaan. En itse laske itseäni wiccaksi, vaikka paljon samankaltaisuuksia maailmankatsomukseeni kuuluukin. Ehkä toimintaani voisi kutsua eklektiseksi wiccan suuntaukseksi, mutta itse kutsun itseäni eklektiseksi pakanaksi. Eklektikko sekoittelee itselleen sopivia asioita monista eri uskonnoista/maailmankatsomuksista.

    Itse olen tutustunut wiccaan ensimmäisen kerran 11 vuotta sitten, mutta välillä on ollut monia vuosia, etten ole ajatellut enkä tutkinut koko aihepiiriä, mukaanlukien noituuden opiskelu ja tiedonhaku. Itselläni nämä asiat menevät jonkinlaisissa sykleissä, eli on aikoja, jolloin wicca, noituus ja niihin liittyvät asiat ovat läsnä arjessani päivittäin, kun taas toisinaan energiaa ei riitä näille asioille kovinkaan paljon. Tällaisina aikoina nykyään, kun en jaksa puuhastella noituuden parissa, niin kuitenkin pohdin asioita, ja kerään tietoa koneelleni sähköiseen tiedostoon. Sieltä sitten aikanaan siirrän tietoa kirjaani, ja tutustun asiaan/aihepiiriin paremmin, jos en silloin sitä ole tehnyt kun tiedon olen tallettanut. Luen myös kirjallisuutta wiccaan, noituuteen, magiaan, shamanismiin, yrtteihin, kiviin, eläimiin, luontoon jne. liittyen.

    Jos wicca sinua kiinnosaa, niin neuvoni on: lue kirjallisuutta aihepiiristä. Liikaa ei voi lukea, mutta parhaat kirjat ovat englanninkielisiä, joten hyvä englanninkielen taitamus on myös tarpeen. Voit kerätä tietoa itsellesi sähköiseen muotoon, tai kirjoittaa vihkoon/kirjaan. Jos wicca on polkusi tulevaisuudessakin, niin sinulla on silloin jonkinlainen tietopankki kerättynä. Tällainen on ainakin itseäni auttanut taukojen jälkeen, on ollut jotakin mistä lähteä taas liikeelle kun tässä aihepiirissä on niin paljon asioita, jotka kiinnostavat ja joita on hyvä tutkia ja opetella. Kaikkea hyvää valitsemallesi polulle, oli se sitten wicca tai joku muu :)

    VastaaPoista